Mediapankki Pond5 lehdistötiedote

31/07/2014, Author: Pixmac Suomi, Categories: Uutiset

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 31.7.2014

Maailman johtava videokuvan ja arkistomedian markkinapaikka ohjaa ensimmäisen rahoituskierroksensa tuloksen kehittämään kansainvälistä kasvua, alan huippuammattilaisten palkkaamiseen ja tuotekehityksen nopeuttamiseen.

NEW YORK, NY, – Pond5, maailman johtava verkossa toimiva videokuvan ja arkistomedian kauppapaikka, julkisti tänään keränneensä $61 miljoonaa oman pääoman ehtoista rahoitusta Accel Partnersilta ja Stripes Groupilta. Rahoitus on yhtiön ensimmäinen rahoituskierros ja se tullaan ohjaamaan kansainvälisen kasvun kehittämiseen, henkilöstön lisäämiseen ja tuotekehitykseen.

Taiteilijat ympäri maailmaa lataavat Pond5:n sivuille myyntiin videoklippejä ja muuta mediasisältöä, mukaan lukien musiikkia, kuvia ja erikoisefektejä.Tätä luovaa sisältöä asiakkaat voivat sitten ostaa royalty free sisältönä erilaisiin luoviin projekteihin, kuten elokuviin, mobiilisovelluksiin ja videopeleihin.

“Meidän tehtävämme on alusta lähtien ollut rakentaa maailman vilkkain, taiteilijaystävällisin luovuuden markkinapaikka”, sanoi Pond5:n toimitusjohtaja ja toinen perustaja Tom Bennett. “Harkitsimme hyvin tarkkaan millaisia kumppaneita halusimme meihin liittyvän, emmekä voisi olla enemmän innoissamme kumppanuudesta Accelin ja Stripesin kanssa seikkailumme seuraavassa vaiheessa.”

Pond5:n nopeasti kasvava yli 15 miljoonan mediatiedoston kokoelma on peräisin 30000 taiteilijalta 127 maasta, ja on avainasemassa maailmanlaajuisen mediatuotantoalan luovana voimavarana.Yhtiön 2,7 miljoonaa videota muodostaa Internetin laajimman royalty free arkistovideokokoelman.

Pond5:n videot ovat löytäneet tiensä useisiin menestyselokuviin, kuten Iron Man, Thor ja Dallas Buyer’s Club, ja supersuosittuihin televisiosarjoihin kuten AMC:n The Walking Dead ja NBC:n Saturday Night Live. Asiakkaina ovat suuret mediayhtiöt kuten BBC, NBC ja CBS, mainostoimistot kuten Leo Burnett ja Wieden & Kennedy, sekä kasvava joukko esim. YouTubessa ja Vimeossa toimivia videotaiteilijoita.

“Pond5 on luonnollisella tavalla rakentanut taiteilijoiden ja luovan työn tekijöiden yhteisön, joka suhtautuu yhtä intohimoisesti sivustoon kuin joidenkin muiden tukemiemme parhaiden markkinapaikkojen yhteisöt, kuten Etsyn”, sanoi yhtiön hallitukseen liittyvä John Locke, osakas Accel Partnersissa. “Olemme innoissamme voidessamme olla osa tätä eteenpäin menevää tiimiä.”

Todellisia markkinapaikkayrityksiä luodaan harvoin, sanoi Dan Marriott, Stripes Groupin johtava osakas, joka myös liittyy yhtiön hallitukseen. “Ne on rakennettu pala palalta palvelemaan kaikkien niiden ainesosia yhtä hyvin ja niillä on mahdollisuus määritellä uudelleen toimialansa maailmanlaajuisesti. Emme voisi olla enemmän ylpeitä voidessamme tukea tällaista suurta tarinaa ja kansainvälistä tiimiä täällä New Yorkin pääkonttorissa.”

Yhtiöllä on pääkonttori New Yorkissa ja toimistot Genevessä, Sveitsissä ja Prahassa, Tšekissä. Pond5:n kassavirta on ollut positiivinen sen perustamisesta vuonna 2006 lähtien ja yhtiö on kaksinkertaistanut myyntinsä vuosittain. Yhtiö keräsi alkurahoituksena 500.000 dollaria New York Angelsilta vuonna 2008. Vuonna 2013 Pond5 osti kansainvälisen Tsekissä perustetun Pixmac-kuvapankin. Yhtiö työllistää tällä hetkellä maailmanlaajuisen 70 henkilön tiimin.

 

Pond5

Pond5 on maailman vilkkain markkinapaikka sisällöntuottajille, ja tarjoaa Internetin suurimman kokoelman royalty free videomateriaalia sekä miljoonia kuvituskuvia, piirroksia, musiikkikappaleita, äänitehosteita, Adobe After Effect-projektimalleja, ja 3D-malleja. Rikkoen perinteistä kuvatoimistomallia avoimella, dynaamisella markkinapaikalla, Pond5 kutsuu sisällöntuottajia ympäri maailmaa myymään omaa sisältöään ja asettamaan omat hintansa sivuillaan. Taiteilijat, jotka myyvät aineistoaan sivuilla, ansaitsevat 50% jokaisesta myynnistä – huomattavasti korkeamman rojaltin kuin perinteisten toimijoiden palvelussa. Pond5:n tiimi tarkastaa aineistolataukset ja ne tehdään välittömästi nähtäviksi, ostettaviksi ja ladattaviksi sivuilta. Kaikki sisältö myydään yksinkertaisella royalty free käyttölisenssillä, joka antaa asiakkaalle ikuisen, maailmanlaajuisen käyttöoikeuden kaikissa käytöissä.

Pond5 perustettiin vuonna 2006 ja sillä on pääkonttori Union Squarella, New Yorkissa, USA:ssa ja toimistot Genevessä Sveitsissä sekä Prahassa Tsekissä. Lisää tietoa Pond5:stä osoitteessa http://www.pond5.com/fi

 

Accel Partners

Vuonna 1983 perustetulla Accel Partnersilla on pitkä historia maailmanluokan yrityksiä rakentavien yrittäjien ja johtoryhmien kanssa. Accel sijoittaa tänään maailmanlaajuisesti käyttäen dedikoituja tiimejä ja alueellisia markkinakohtaisia strategioita. Accel Partnersilla on toimipisteet Palo Altossa, Kaliforniassa, New Yorkissa, Lontoossa ja Bangaloressa. Accel on auttanut yrittäjiä rakentamaan yli 300 menestyvää yritystä, joista monet ovat määritelleet omat toimialansa uudelleen. Lisää tietoa Accel Partnersista osoitteessa www.accel.com. Seuraa meitä Twitterissä osoitteessa www.twitter.com/accel.

 

Stripes Group

New Yorkissa toimiva Stripes Group on johtava kasvupääomasijoitusyhtiö, joka investoi yrityksiin, jotka toimivat Internet-, digitaalinen media-, ohjelmisto-, ja kuluttajille suunnattujen brändituotteiden alalla. Stripes Group investoi markkinajohtaviin yrityksiin, joilla on todistettavasti toimiva ja kannattava liiketoimintamalli ja jotka tuottavat poikkeuksellista kasvua. Lisää tietoa Stripes Groupista osoitteessa http://www.stripesgroup.com

Lisätietoja:

Merja Leppinen

040 516 0340

merja@pond5.com / merja@pixmac.com

 


Share and Enjoy


No Comments

Leave a comment